MENIU

Premierul Ludovic Orban, DEMITERI pe bandă rulantă în 7 județe

Ludovic Orban, premierul României, 7 august 2020 Foto: Guvernul României

Decizie de ultimă oră la Guvern! Premierul Ludovic Orban a decis demiterea mai multor prefecți și subprefecți în ședința de vineri. 

 

Guvernul a decis vineri încetarea exercitării funcţiei în cazul prefecţilor din judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Mehedinţi şi Vâlcea.

Au fost eliberaţi din funcţia de prefect Emanuel Soare (județul Argeş), Alexandru Liviu Miroşeanu (județul Bacău), Stelian-Nechita Dolha (județul Bistriţa-Năsăud), Cătălin Boboc (județul Brăila), Cristinel Pavel (județul Mehedinţi) şi Tiberiu Costea (județul Vâlcea).

Gabriel-Sorin Ailenei a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Bacău şi Sebastian Fârtat - prefect al judeţului Vâlcea.

Guvernul a aprobat şi eliberarea din funcţie a subprefecţilor Adrian-Dumitru Bughiu (judeţul Argeş), Elena-Adriana Sărăor (judeţul Caraş-Severin) şi Sebastian Fârtat (judeţul Vâlcea).

De asemenea, Corneliu Cîrstea a fost numit subprefect al judeţului Argeş.

Principalele motive pentru demiterile de vineri seară sunt legate de măsurile luate în județele respective pentru diminuarea epidemiei de coronavirus, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Un alt motiv pentru demiterile unora dintre prefecți și subprefecți a fost intrarea în cursa alegerilor locale din 27 septembrie.