MENIU

Premierul Kyriakos Mitsotakis, MULȚUMIRI României și celorlalte țări care ajută la stingerea incendiilor: „Ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”

Premierul Kyriakos Mitsotakis, MULȚUMIRI României și celorlalte țări care ajută la stingerea incendiilor

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a mulțumit celor 22 de țări, printre care se află și România, care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor de vegetație care au mistuit mari suprafețe în ultimele zile.

„În numele poporului grec, aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră tuturor țărilor care au trimis asistență și resurse pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”, a scris pe Twitter Mitsotakis.

Cele 22 de țări includ 11 membri UE (Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia) plus Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite.

România a trimis deja la sfârșitul săptămânii trecute în Grecia 108 pompieri cu 22 de autospeciale. De altfel, modul de operare ale pompierilor români a fost elogiat în presa elenă. Convoiul format din cei peste 100 de pompieri salvatori a ajuns sâmbătă în Atena.

Primele vești bune din Grecia - Remisie a focului la nord de Atena - Pompierii români participă la intervenții

Un număr de 45 de pompieri români acționează, luni, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acțiunea pompierilor români a început de la ora 8.00.

A treia zi a pompierilor români în lupta cu flăcările din Grecia mistuită de incendiile uriașe

Citește și Salvator român trimis în Grecia, mărturii din infern. Cum acționează pompierii pentru stingerea incendiilor devastatoare