MENIU

Florin Cîțu EXCLUDE o OUG pe Legea salarizării: „Va trece prin Parlament. Modificările salarizării trebuie să facă legătura între performanță și venit”

Premierul Floirin Cîțu / Foto: INQUAM - George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că exclude o ordonanță de urgență pe legea salarizării. Acesta s spus despre sporurile bugetarilor, întrebat dacă se lucrează deja la proiectul de modificare a Legii salarizării, că modificarea Legii salarizării are un obiectiv mult mai mare decât sporurile.

„Modificările salarizării trebuie să facă legătura transparentă între performanță și venit. Așa nu mai merge. Se lucrează la Ministerul Muncii, iar după ce vom avea o variantă experții din coaliție vor da dimensiunea legală. O să fie un proiect de lege care va trece prin Parlament”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a spus există un „singur premier” care va face evaluarea execuției bugetare și care va lua o decizie în acest sens.

„Este un singur premier, iar el este cel care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, bineînțeles, dar deciziile de a vedea evoluția bugetară se face de către premier”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă are nevoie de acordul partidului din care face parte acel ministru, Florin Cîțu a răspuns: „Execuția bugetară este simplu de văzut. Evaluările se fac foarte simplu. Execuția bugetară este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost până la jumătatea anului și apoi vom lua decizii. O decizie va fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuția. Dacă vedem o execuția foarte proastă, o să avem nevoie de un alt expert în acel domeniu. Lucrurile sunt foarte simple”.

Referitor la moțiune, Florin Cîțu se arată încrezător în privința moțiunii simple care va fi votată miercuri în plenul Parlamentului.

„Bugetul este în avizare, iar apoi îl trecem la aprobare. Dacă sunt modificări la Ministerul Sănătății la buget sunt minore. Deficitul o să fie la 7,16. Nu are cum să treacă o moțiune la vot. Nu vorbim de remaniere. Ne înțegem foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu