MENIU

Premierul Dăncilă anunță în ultima clipă o vizită la Bruxelles. Ce discută cu Juncker

Viorica Dancila, vizită la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă ne-a obișnuit să își anunțe vizitele externe cu doar câteva ore înainte de plecare. Așa se întâmplă și acum: printr-un comunicat de presă publicat luni seara, se anunță o vizită a prim-ministrului Dăncilă la Bruxelles în perioada 9-10 iulie.

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se spune în comunicatul Guvernului.

Întâlnirea are loc într-un context extrem de sensibil, când șefa parchetului anticorupție de la București a fost demisă de șeful statului sub presiunea alianței de guvernare.

De asemenea, Viorica Dăncilă va avea discuţii cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şi domnul Gunther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane.

"Vizita la Bruxelles urmăreşte intensificarea dialogului Guvernului României cu instituţiile europene, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019", anunță premierul.

Potrivit Executivului, Viorica Dăncilă va reitera angajamentul ferm al autorităţilor române de a asigura un mandat de succes, va evidenţia obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre, precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană.

Vor fi abordate, de asemenea, aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune şi politica agricolă comună.

Mai multe articole despre:
Jean-Claude Juncker Viorica Dăncilă