MENIU

Premierul Croației, țară cu peste 1.000 de cazuri Covid-19 active, proclamă victoria asupra epidemiei

Croația

Premierul Croației, Andrej Plenković, a apreciat că țara sa a ieșit învingătoare din primul val al epidemiei de coronavirus. Declarația vine în contextul în care, în prezent, mai sunt peste 1.200 de cazuri active, lucru care pare să nu-l îngrijoreze. 

”Dacă ne referim la primul val,  pot spune că am reușit, însă consider că în toamnă trebuie să fim mai bine pregătiți”, a răspuns Plenković când a fost întrebat dacă țara sa a învins epidemia. Șeful Executivului a subliniat și că sezonul turistic a depășit cu bine criza sanitară.
 
”Acum câteva luni nu credeam că va fi atât de bine. Asta înseamnă că am acționat bine atunci când am decis suspendarea sau reluarea unor activități", a adăugat Plenković. Acesta a menționat că era de așteptat ca infectările să crească având în vedere numărul mare de turiști care a venit în Croația. ”Întotdeauna am făcut apel, în special la tineri, să fie responsabili și să respecte distanțarea. Este evident că această măsură nu a fost respectată în cluburi”, a subliniat premierul, citat de hotnews.
 
Bilanțul total din Croația, țară cu puțin peste patru milioane de locuitori, depășește 6.565 de cazuri de Covid-19 și 166 de decese. În prezent, mai există 1.236 de cazuri active, 11 pacienți fiind la terapie intensivă
Mai multe articole despre:
croatia covid-19