MENIU

Premieră naţională în acest accident soldat cu 2 morţi. Procurorul a stabilit acuzaţia pentru şofer

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au decis  trimiterea in judecata a lui Claudiu Marian Pasnicu, de 25 ani, cel care a comis un groaznic accident de circulatie in Podu Ros. Si-au pierdut viata doi oameni nevinovati, sotii Buzea. Premiera este aceea ca un procuror si-a asumat o schimbare de incadrare juridica extrem de indrazneata: a decis sa-l trimita in judecata pe Pasnicu pentru comiterea infractiunii de omor calificat, scrie bzi.ro 

Avand in vedere ca a fost ranita si o alta persoana in urma accidentului, procurorii l-au trimis in judecata pe Marian Pasnicu si pentru tentativa de omor. Este pentru prima data cand un procuror din Romania vine cu o asemenea abordare, insa, instanta de judecata isi va spune ultimul cuvant.

In prima faza, pe data de 4 februarie 2017, organele de cercetare penala ale politiei judiciare au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la faptele de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.