MENIU

Premieră în România. Comandamentul NATO din Napoli, mutat temporar la Cincu, în Braşov

Premieră militară pentru România. Comandamentul NATO de la Napoli va fi mutat pentru o lună la poligonul militar Cincu din ţara noastră. Este pentru prima dată când un astfel de comandament al Alianţei Nord-Atlatice va fi operaţional în România. Declaraţia a fost făcută de către şeful comandamentului, amiralul american Mark Ferguson, în timpul unei întâlniri cu Ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Amiralul Mark Ferguson a vorbit pe larg despre mutarea temporară a comandamentului NATO de la Napoli la Cincu. Se va întâmpla în iunie, în timpul unui amplu exerciţiu militar.

"Sunt onorat să mă aflu aici, alături de Ministrul Apărării, pentru a discuta despre dislocarea comandamentului meu luna următoare la Cincu, în România. Această operaţiune este menită să susţină un exerciţiu al forţei de răspuns rapid NATO, intitulat "Trident Joust." Această operaţiune reprezintă prima dată când un comandament de forţe întrunite ale NATO va fi dislocat în România".

Comandamentul NATO se va afla în România timp de douăsprezece zile, în timpul exerciţiului militar, la care vor participa o mie de militari din 21 de ţări. Desfăşurarea de forţe are loc în contextul tensiunilor sporite din Europa de Est, în urma acţiunilor Rusiei.

"Apreciez eforturile României acum că lucrăm colectiv la mai multe măsuri care vor transforma Alianţa, cum ar fi formarea diviziei multi-naţionale din sud-est şi unitatea NATO de integrare a forţelor. Ambele unităţi vor avea sediul în România".

Liderul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli se află în ţara noastră pentru o vizită oficială de două zile, la invitaţia şefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Mai multe articole despre:
NATO comandament nato comandament nato cincu