MENIU

Premieră în România: centru de vaccinare anti-Covid, deschis într-o cunoscută biserică! Unde și când are loc evenimentul

Biserica Neagră

Biserica Neagră va fi gazda unui eveniment de vaccinare, dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, indiferent de cult. Este pentru prima dată când un centru de imunizare se deschide în interiorul unei biserici din țară. Pe durata evenimentului va avea loc și un maraton al muzicii de orgă.

Evenimentul face parte din campania ”Liber la vaccinare, liber la viață!”, inițiat de Primăria Brașov. 

Luni, 21 iunie, în Biserica Neagră va fi deschis un centru de vaccinare mobil, între orele 10:00 și 19:00, în cadrul celui de-al nouălea eveniment al maratonului de vaccinare - ”Liber la biserică!” 

Evenimentul este organizat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și cu sprijinul Bisericii Negre C.A.

Persoanele care se vaccinează vor putea vizita gratuit Biserica Neagră. În plus, cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.


”Comunitatea Bisericii Negre susține orice măsură care duce la prelungirea vieții. Suntem alături de cadrele medicale și de autorități pentru eforturile comune de a combate virusul. Invităm, cu mult drag, pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a declarat explicat Frank - Thomas Ziegler, șef birou Biserica Neagră.

Vaccinarea se face fără programare, cu serurile Pfizer sau Johnson&Johnson, potrivit realitateadebrasov.net