MENIU

Prefectura Capitalei, măsuri în valul 5 al pandemiei: Discuții în Grupul de Suport Tehnic

Prefectul Capitalei - Alexandra Văcaru

Prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, a dispus astăzi ca Grupul de Suport Tehnic existent la nivelul CMBSU să vină în sprijinul gestionării valului 5 al pandemiei SARV COV19 la nivelul Capitalei.

Acest grup este condus de către Direcția de Sănătate Publică București, iar componența este formată din 17 instituții publice și private, printre care primăriile de sector și Primăria Capitalei, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, Inspectoratul Școlar București, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Întâlnirea de lucru a Grupului de Suport Tehnic va avea loc luni, 17 ianuarie 2022, la ora 10.00., în cadrul căreia se vor discuta soluțiile propuse de instituțiile implicate.

La ședința de astăzi, convocată de prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, au participat subprefectul Capitalei, Richard Budai, directorul Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, și prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, colonel Irinel-Alexandru Precup.

În cadrul aceleiași întâlniri, Direcția de Sănătate Publică București a informat Instituția Prefectului că, din cele 19 centre de evaluare, trei au avizul DSP, alte patru sunt în curs de avizare, restul nu au depus încă documentele pentru a fi demarată procedura. Totodată, s-a discutat problematica timpilor ce trebuie comunicați solicitanților de către DSP în situația în care li se solicită testarea la domiciului de către echipajele SABIF și ISUBIF. Reprezentantul ISU, colonelul Irinel-Alexandru Precup, a explicat că, în prezent, SABIF are o capacitate de 17 autospeciale, iar ISUBIF de 10 autospeciale destinate testării și că se intenționează suplimentarea cu autospeciale din teritoriu. Timpul estimat în prezent este până la 24 de ore.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a dat asigurări că verificările și controalele ISU din 3 în 3 ore în secțiile ATI ale spitalelor continuă, iar Prefectul Municipiului București a anunțat implicarea în rezolvarea sesizării presei cu privire la aglomerația din mijloacele de transport în comun. În acest sens, se vor efectua controale și vor avea loc discuții cu reprezentanții Metrorex și cu cei ai Societății de Transport București.

Mai multe articole despre:
prefectura grup gestionare pandemie