MENIU

Prețul petrolului a explodat pe piaţa internațională, în urma unei informații sensibile

Cotaţia petrolului Brent a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, în urma informaţiilor că o conductă importantă din Marea Nordului va fi închisă timp de mai multe săptămâni pentru reparaţii, transmite MarketWatch.

Preţurile petrolului sunt susţinute şi de datele economice pozitive, care alimentează aşteptările referitoare la cererea de petrol, compensând o parte din temerile legate de creşterea producţiei în Statele Unite, anunță News.ro.

Petrolul Brent cu livrare în februarie a cost cotat în creştere cu 1,19 dolari, respectiv cu 1,9%, la 64,59 dolari pe baril, pe platforma ICE Futures Europe.

Pragul de 6 lei/litru carburant riscă să fie depășit în preajma Sărbătorilor de iarnă, atât din cauza creșterii constante a cotațiilor barilului cât și din cauza apetitului furnizorilor pentru scumpiri fix în perioada sărbătorilor de iarnă, atrage atenția Federația Operatorilor de Transport din România (FORT).

Prețurile carburanților urcă vertiginos în timp ce Guvernul evită să comunice două adevăruri, avertizează FORT, care anunță că începe protestele în ianuarie și că solicită revenirea la nivelul accizei din august:

- încasările din acciza aferentă carburanților a scăzut exact cum s-a întâmplat și în perioada 2014-2016

- prețurile la raft au crescut chiar dacă transportatorii nu au transferat în tarif creșterea costurilor operaționale.

Mai multe articole despre:
benzină motorină combustibili preţul benzinei