MENIU

Președintele se alege la Realitatea TV. Cum arată clasamentul general al luptei pentru Cotroceni

România 2019, clasament general după ediția din Alba Iulia
Clasamentul ediției de la Alba Iulia

Președintele se alege la Realitatea TV. Cozmin Gușă, realizatorul emisiunii „România 2019”, a analizat aseară, alături de invitații săi, oamenii din spatele campaniei pentru alegerile prezidențiale, cei care încearcă să mobilizeze electoratul până pe 10 noiembrie. Nu a lipsit nici decizia publicului, cel de-al cincilea jurat și cel mai important. Cozmin Gușă vă așteaptă și weekendul viitor, de la ora 20:30, cu noi ediții incendiare ale emisiunii.

"Această dezbatere care se strânge și devine mai intensă va avea și un clasament final, e intensă pentru că e foarte mare presiunea asupra susținătorilor din partea colegilor din partid, din partea candidaților și bineînțeles presiunea publicului și nu e simplu lucru atunci când într o competiție politică atât de dură trebuie să susții pe cineva, să te mai și judece cineva la final", a spus Cozmin Gușă în cadrul emisiunii de la Alba Iulia.

Pe parcursul emisiunii, fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială.

PAUL VOICU, primar Alba Iulia, PNL, susținător Klaus Iohannis: "Klaus Iohannis a fost primar în municipiul Sibiu 3 mandate, le-a câștigat consecutiv, munca la firul ierbii cu cetațeanul, cu problemele lui, cu serviciile pe care le asiguri pentru cetățean".

EMANUEL UNGUREANU, USR, susținător Dan Barna: "Alianța USR-PLUS e o forță a străzii, pentru că oamenii din USR nu susțin decat integritatea și competența. E un om energic, e un om cinstit, un om competent, nu s-a ascuns niciodată. Barna vine dintr-o zonă curată. Vă asigur că Barna va fi în turul 2 și e o forță".

IOAN DÎRZU, PSD, susținător Viorica Dăncilă: "De ce doamna Dăncilă, cel mai puternic candidat, trebuie să fie președintele României? Pentru că are o experiență bogată guvernamentală, e un om harnic, care nu împarte România între ai mei și ai lor. Doamna Dăncilă e un om aplecat, ascultă și e neconflictual".

CLEMENT NEGRUȚ, PMP, susținător Theodor Paleologu: "Theodor e un om destept, e un bun prieten, e loial, onest. Onestitatea e un lucru important pentru un președinte. Nu am crezut că e atât de curajos, e un bun comunicator, are vorbele la el tot timpul. Cred că Paleologu e omul care poate să unească".

IOAN LAZĂR, ALDE, susținător Mircea Diaconu: "Mă simt onorat să-l reprezint pe Diaconu pentru candidatura sa la președinția României. Personal nu-l cunosc pe Mircea Diaconu. E un om modest, un om printre oameni, care are un proiect cu bună-credință pentru România".

După ce fiecare susținător a pledat în favoarea candidatului său, a venit și cel mai important moment, votul publicului Realitatea TV.

"Locul 5 Dan Barna, locul 4 Mircea Diaconu, locul 3 Klaus Iohannis. Bătălia cea mare a fost câștigată la un singur vot, în favoarea doamnei Dăncilă. Deci, locul 2 Paleologu și locul 1 Dăncilă. În clasamentul general al telespectatorilor, Paleologu își mărește cu două puncte poziția pe primul loc", a spus Cozmin Gușă.

Discursurile susținătorilor au fost ascultate și atent analizate de juriul avizat al emisiuni România 2019.

A urmat clasamentul pentru ediția din Alba: Theodor Paleologu 22 p, Klaus Iohannis 17 p, Viorica Dăncilă 17 p, Mircea Diaconu 14 p, Dan Barna 14 p.

A fost prezentat și clasamentul general al tuturor edițiilor România 2019 de până acum: Klaus Iohannis 244 p, Theodor Paleologu 238 p, Viorica Dăncilă 198 p, Mircea Diaconu 163 p, Dan Barna 141 p.

Cozmin Gușă vă așteaptă și weekendul viitor, de la ora 20:30, cu noi ediții incendiare ale emisiunii. Numărul la care puteți trimite un sms cu numele candidatului preferat este 1278 - număr valabil în toate rețelele, mai puțin DIGI. Pentru a vota corect, trebuie să trimiteți DOAR numele de familie al candidatului favorit. Telespectatorii pot vota de la ora 20:30. Costul unui SMS este de 1 euro, iar banii care se strâng vor fi donați Comitetului Olimpic Român, pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Mai multe articole despre:
romania 2019