MENIU

Președintele Iohannis nu a fost invitat la ceremonia Zilei Aviației. MApN intervine cu explicații

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse oficiale. Ziua Forţelor Aeriene Române a fost sărbătorită, joi, în Bucureşti printr-o ceremonie militară şi religioasă la monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

Joi a avut loc ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei au evoluat aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, aeronave aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, precum şi Iacării Acrobaţi.

Câteva zeci de persoane au venit să vadă mitingul aviatic.

Totodată, în perioada 18 iulie – 30 septembrie, între orele 9.00-16.00, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române organizează expoziţia „Aeronautica română în timpul marilor bătălii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz”. Expoziţia cuprinde fotografii, documente şi obiecte reprezentative, iar vizitatorii vor putea afla amănunte despre eroii aeronauticii şi faptele lor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un comunicat în care transmite mulțumirile și susținerea față de sacrificiile și eforturile celor care se pun în slujba apărării patriei. 

Ministerul Apărării Naţionale a transmis explicații în vederea clarificării motivului real al absenței președintelui României de la eveniment și a pune capăt interpretărilor.

Conform declarației venite din partea MApN, citată de agenția de știri Agerpres, instituția își prezintă scuzele pentru „erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare” la ceremonie.

„Ministerul Apărării Naţionale îşi cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administraţia Prezidenţială şi autorităţile publice centrale. Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dispus în regim de urgenţă luarea măsurilor necesare eliminării disfuncţionalităţilor de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situaţii”, se relatează în declarație.