MENIU

Președintele Iohannis, în Piața Universității. A depus flori pentru eroii Revoluției

Președintele Klaus Iohannis participă, la această oră, la ceremonia de comemorare a victimelor Revoluției din 1989, în Piața Universității, din Capitală. Când şi-a făcut apariţia în Piaţă, Iohannis a fost primit cu aplauze de românii prezenţi la eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia în Piaţă în jurul orei 12:30. După intonarea imnului, un sobor de preoţi a început oficierea slujbei pentru comemorarea memoriei eroilor Revoluţiei.

Iohannis a transmis un mesaj și pe Facebook în care subliniază că investigațiile din dosarul ''Revoluției'' trebuie finalizate, iar crimele și abuzurile din decembrie 1989 trebuie pedepsite.

"În 1989, românii au cerut în stradă 'Jos comunismul!'. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", a scris președintele.