MENIU

Președintele FC Olt, Ionuț Ivan, va fi cercetat sub control judiciar

Judecătoria Slatina a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de președinele Asociației Club Sportiv FC Olt Slatina, Ionuț Ivan, reținut vineri seara și trimis în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au solicitat sâmbătă instanței Judecătoriei Slatina arestarea preventivă a lui Ionuț Ivan pe o perioadă de 30 de zile, însă judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpatului și luarea măsurii controlului judiciar față de acesta pe o perioadă de 60 de zile.

"Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și, pe cale de consecință, dispune punerea în libertate a inculpatului reținut. (...) dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Ivan Cătălin-Ionuț — pe o durată de 60 de zile de la data de 04.06.2016 până la data de 02.08.2016 inclusiv", se arată în încheierea de ședință pronunțată sâmbătă, în camera de consiliu de către judecătorul de serviciu de la Judecătoria Slatina.

Ionuț Ivan nu are voie să comunice cu martorii din dosar și are interdicție de exercita funcția de președinte al ACS FC Olt Slatina, o echipă de fotbal din Liga a III-a. Decizia instanței nu este definitivă.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, transmis sâmbătă, se anunță că Ionuț Ivan, reținut vineri seara, a fost trimis în judecată cu acuzațiile de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

Ionuț Ivan este acuzat că, în perioada 2013—2015, în calitate de președinte al ACS FC Olt SLatina, "și-a însușit prin retragere din contul acestei asociații sau prin efectuarea de plăți reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar în aceeași perioadă de timp a încheiat convenții civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligațiilor fiscale către bugetul general consolidat și ulterior a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126.334 lei; de asemenea, inculpatul a semnat în calitate de membru fondator al Asociației Club Sportiv F.C. Olt Slatina statutul și actul constitutiv conținând mențiunea că cenzor al asociației este expertul contabil C.A.M., mențiune necorespunzătoare adevărului", precizează sursa citată.

Totodată, un bun imobil al lui Ionuț Ivan a fost pus sub sechestru asigurator.

Ionuț Ivan este președinte al Organizației de Tineret a PSD Olt.

Clubul a jucat până anul trecut în Liga a II-a, dar apoi a rămas să joace în Liga a III-a, după ce nu a mai primit finanțare de la Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina care au susținut activitatea clubului în anii anteriori. Reprezentanții FC Olt au solicitat în mai multe rânduri, în a doua jumătate a anului trecut, fonduri de la CL Slatina, însă acesta a refuzat să mai aloce bani echipei de fotbal.

Clubul, care a avut mai multe denumiri în ultimii șase ani, a primit începând cu 2009, în mai multe rânduri, finanțare de la Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina.

Mai multe articole despre:
justiţie control judiciar presedinte fc olt