MENIU

Practicile sexuale şocante ale împăratului Caligula, autorul celor mai mari orgii din istorie

Practicile sexuale şocante ale împăratului roman Caligula, autorul celor mai mari orgii din istorie

Singurele lucruri cu sens pentru domnia lui Caligula au fost satisfacerea propriilor sale plăceri sadice. Pentru acestea a a transformat palatul imperial si Senatul în cea mai mare casă de toleranţă care a existat vreodată, iar damele de companie erau soţiile şi fiicele senatorilor.

La unele jocuri de gladiatori, el a ordonat gărzilor să lase animale sălbatice să intre într-o secțiune a amfiteatrului peste publicul de acolo, ca aceștia să fie mâncați de animale, deoarece era plictisit de ceea ce văzuse în arena.

Este cunoscut faptul că practica incestul cu surorile sale, Agrippina, Drusilla și Livilla, și se afișa ca zeu la multe ceremonii. Ba chiar a cerut ca unele dintre statuiile din templele romane sa fie decapitate, iar în locul capetelor zeităților respective să fie pus capul său.

El pus să fie reprezentat ca un zeu soare pe monedele egiptene și chiar și-a înălțat o statuie la Templul din Ierusalim, scrie historia.ro.

În timpul domniei sale, imperiul a anexat Regatului Mauritania, dar Caligula a rămas în istorie pentru cucerirea sa fictivă a  insulelor britanice.

După o mobilizare exemplară, Caligula îşi purta armatele pe ţărmul Atlanticului să adune scoici în loc să treacă Canalul Mânecii.

Mai multe articole despre:
Caligula