MENIU

Poze NEMAIVĂZUTE până acum: Un om salvează FOTOGRAFII RARE din Al Doilea Război Mondial!

Al Doilea Război Mondial s-a terminat în urmă cu aproape 70 de ani, dar abia acum apar fotografii rare despre a căror existență nu s-a știut nimic. Sunt zeci de fotografii pe 31 de role de film descoperite de un fotograf.

Fotograful Levi Bettweiser are site-ul Rescued Film Project (n.r. – Proiectul filmului salvat) și și-a dedicat activitatea găsirii, restaurării, developării și publicării cadrelor descoperite pe filme vechi. Cea mai bună descoperire a sa de când face această muncă o reprezintă colecția de 31 de role de film cu scene din Al Doilea Război Mondial. El le-a câștigat prin licitație la finalul anului 2014.

Nu se știe cine este fotograful, dar pe majoritatea rolelor au fost trecute numele locurilor unde au fost realizate fotografiile. Sunt din portul Boston, de pe plaja Lucky Strike sau portul LaHavre. Printre rolele de film el a mai găsit și două scrisori îngălbenite de trecerea timpului, dar nici acestea nu au adus un plus de informații. „Nu știu nimic despre cel care a făcut pozele sau cui aparțin rolele de film“, a spus Bettweiser.

Află de la Playtech totul despre aceste fotografii. Ai o galerie foto cu imagini nemaivăzute până acum!