MENIU

Povestea tulburătoare a militarului român mort pe frontul din Ucraina

Sursa foto: europafm.ro

La vârsta de 23 de ani, a plecat pe front să lupte pentru țară, dar nu s-a mai întors. Este povestea tulburătoare a unui soldat dintr-o mică localitate de lângă Cernăuți, acolo unde s-au simțit din plin efectele războiului din Ucraina. Tânărul a luptat pe front, încă din prima săptămână de război. Acum, părinții îi spun povestea. 

Ion a terminat școala militară din Odesa, iar la începutul războiului, a fost printre primii etnici români din regiunea Cernăuți care s-a oferit să meargă pe front într-o unitate specială de cercetași. Din păcate însă, acesta a murit pe front pe 2 mai, potrivit europafm.ro.

„Vrăjmașii noștri ruși s-au apropiat, i-au urmărit și au bătut întrânșii. Un băiat acolo o rămas viu din grupa lor, erau cinci, cu băiatul acela șase, i-au atacat”, a mărturisit Marin Zaieț, tatăl militarului mort pe front.

Din echipa lui, doar un singur soldat a supraviețuit. Așa au putut afla părinții de decesul fiului lor. De atunci, casa familiei a devenit un altar. Zeci de poze cu el în uniformă și medaliile pe care le-a primit de-a lungul stagiului militar decorează sufrageria casei în care acesta a copilărit.

Până acum, din Horbova, localitatea natală a soldatului erou, cu circa 4.000 de locuitori, au plecat pe front 49 de bărbați. Patru dintre ei au decedat în primele opt luni ale războiului. 

Mai multe articole despre:
militar roman mort razboi ucraina