MENIU

Povestea singurului român care e primar în Spania. Regele Felipe al VI-lea l-a chemat...

Primarul român din Spania

Regele Spaniei a găzduit luni o recepție la Palatul Regal, în onoarea președintelui român Klaus Iohannis, și a soției sale Carmen. Printre cei 70 de invitați la evenimentul regal s-a aflat, și Aurel Truță, primul și singurul primar român în Spania.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a recunoscut „contribuția importantă" a celei mai mari comunități românești din Spania, care cu aproape un milion de membrii, stimulează economia spaniolă, scrie cotidianul iberic elnortedecastilla.es.

„Am avut ocazia de a saluta Regele după prânz, când am fost invitați în salonul pentru cafea. Aici, la intrarea în cameră, unul dintre responsabiii cu protocolul casei regale mi-a spus că regele Felipe al VI-lea vrea să vorbească cu mine. M-a surprins când m-a felicitat pentru succesul pe care l-am avut în alegeri și mi-a spus că sunt un exemplu pentru românii din Spania „, a declarat Aurel Truta potrivit Ziarului Unirea.

Aurel Truță, de 39 de ani, a venit în Spania acum cincisprezece ani din localitatea sa natală Alba Iulia, vechea capitală a celebrei regiuni Transilvania, scrie presa spaniolă. Absolvent al unei școli de afaceri, a părăsit țara din cauza salariilor mici și a aterizat în Villanueva de Cordoba în căutarea unui loc de muncă.

În Andaluzia a lucrat la culesul de măsline, iar de acolo a mers la Benidorm să lucreze ca ospătar. Ulterior, și-a deschis propria cafenea în Alcala de Henares și o companie de constructii din Madrid. S-a mutat apoi în funcție de locul unde primea lucrări, stabilindu-se în cele din urmă cu familia sa la Zorita Paramo de Boedo. Aici și-a cumpărat o casă, pe care a recondiționat-o.

În 24 mai 2015, devine primul primar român al Paramo de Boedo și totodată primul și singurul primar român din istoria Spaniei.

Potrivit publicației spaniole, Truță a avut puțină experiență politică în țara sa natală, unde a fost președinte al tinerilor ecologiști din Alba Iulia.

„Eu nu am spus nimic familiei din România până nu am câștigat alegerile", a spus primarul român al Paramo de Boedo. Acesta este căsătorit cu Mirela Emilia Truță, cu care s-a cunoscut în timp ce era în Spania și care lucrează într-un salon de coafură. Împreună au o fiică în vârstă de 6 ani, Laura Elena, iar în octombrie familia Truță urmează să se mărească cu un nou membru, o nouă fiică, care se va numi Claudia Sofia.

Mai multe articole despre:
Spania prima spania prima român