MENIU

Povestea incredibilă a studentei care a renunțat la chirie pentru trenuri

O tânără din Germania s-a săturat să plătească chirie așa că a luat o decizie radicală: a ales trenul drept noua sa locuință. Leonie Muller s-a declarat încântată de schimbarea făcută, potrivit Washington Post, citat de Independent.

"Totul a început de la o ceartă cu proprietarul. Atunci am decis că vreau să plec de acolo și am realizat, de fapt, că nu îmi place să fiu legată de un singur loc", a povestit tânăra, potrivit Ziare.com.

În schimb, ea a cumpărat un abonament general, care îi permite să călătorească cu orice tren care circulă prin țară. Studenta susține că se bucură de o libertate nemaivăzută.

"Mă simt ca acasă în tren și pot să vizitez multe orașe. E ca și cum ai fi în vacanță tot timpul", a menționat Leonie Muller.



Decizia surprinzătoare a tinerei de 23 de ani a tras atenția publicațiilor din țara sa natală, cum ar fi Der Spiegel.

"Citesc, scriu, mă uit pe geam și întâlnesc oameni drăguți tot timpul. Mereu ai ceva de făcut în tren", a explicat tânăra postului de televiziune german SWR.

Ea a mai spus că viața sa se rezumă la un singur ghiozdan, unde își căra hainele, tableta, cursurile și produsele de igienă.

Muller a scutit câțiva bani, deoarece biletul o costa 380 de dolari pe lună, în timp ce chiria ajungea la 450 de dolari pe lună. Dar ea are și un alt scop în minte, înafară de acela de a trăi cu cât mai puține resurse financiare.

"Vreau să inspir oamenii să își pună la îndoială obiceiurile și lucrurile pe care le consideră a fi normale. Mereu există oportunități și alegeri. Următoarea ta aventură se află chiar după colț, dar doar dacă ești în stare să o găsești", a punctat Muller.

Mai multe articole despre:
trenuri bilet studenta chrie apartament