MENIU

Povestea incredibilă a românului care a fost șoferul familiei Trump. Arestat, riscă expulzarea

Povestea unui român face valuri peste Ocean. Este vorba despre un fost angajat al lui Donald Trump - care este la un pas să fie expulzat, după ce a fost arestat în urmă cu opt luni. Românul a ajuns după gratii, după ce autoritățile americane au aflat că fusese condamnat în lipsă în România pentru fraudă.

Zoltan Tamas a câştigat loteria vizelor şi a emigrat în Statele Unite în 2011 şi s-a angajat la un teren de golf al lui Donald Trump.

Avea carte verde, a făcut cursuri de agent de securitate şi a obţinut permis de port-armă. Astfel se face că a devenit şoferul de încredere al copiilor preşedintelui.

Românul, convins că îşi va construi o viaţă în Florida, şi-a cumpărat o casă, şi-a plătit taxele şi nu a încălcat niciodată legea, potrivit The New York Times. În 2016 a cerut cetăţenie. Însă verificările făcute de autorităţi au arătat că Tamas a fost condamnat în lipsă, în România, pentru fraudă în asigurări.

Bărbatul susţine că un apropiat al său i-a folosit numele fără să îl informeze pentru a cere despăgubiri la care nu avea dreptul. Cert este că autorităţile americane l-au reţinut, iar de opt luni este închis într-un penitenciar aflat la sute de kilometri de locul unde trăiește familia sa.

El nu și-a văzut nici soția, dar nici fiul de 11 ani ori fetița de 8 ani care suferă de o boală congenitală de inimă.

Acum câteva luni de zile, un judecător a hotărât ca românul să fie expulzat pe 9 aprilie, dar avocatul lui a făcut două apeluri, la două instanțe diferite, care urmează să fie judecate. Dacă va fi trimis în România, familia l-ar urma. Soția lui Tamas spune însă că fără acces la serviciile medicale din Statele Unite, fiica lor ar muri.

Mai multe articole despre:
Donald Trump Zoltan Tamas