MENIU

Povestea emoționantă a copiilor care își doresc să învețe, dar nu au rechizite

Sursa foto: Captură video YouTube / Asociația MGM

Sute de copii din familii sărace urmează să înceapă noul an școlar fără cele mai elementare lucruri. Deși își doresc să învețe și să aibă un trai decent, mulți dintre ei nu au ghiozdane, rechizite și nici încălțăminte. O parte dintre aceștia chiar sunt nevoiți să muncească pentru a-și ajuta familia. O asociație umanitară a rămas impresionată de povestea micuților și s-a oferit să le readucă zâmbetul pe buze. 

Tot mai mulți copii sunt afectați de sărăcie și nu au posibilitatea de a merge la școală pregătiți cu rechizitele de care au nevoie. Deși își doresc să învețe, cei mici nu au nici măcar un ghiozdan nou.

„Îl am pe cel de anul trecut, dar e cam rupt. Anul trecut a avut fratele meu, Costel, un ghizodan de când era el la școală și l-am rugat să mi-l dea mie. Trebuia să-mi cumpere, dar stăm greu cu banii”, mărturisește un băiat.

Cei mai mulți provin din familii numeroase, iar copiii sunt nevoiți să muncească și ei pentru a avea ce pune pe masă.

„Ne descurcăm cu ce vine, cu alocația și cu ajutorul. Mă mai duc și eu la muncă și fratele meu care stă lângă mașină. Mă mai duc. Mai culeg porumb, la betoane”, spune copilul.

Pentru noul an școlar aceștia sperau doar să aibă rechizite noi. O asociație umanitară le-a sărit în ajutor și le-a împlinit dorința.

„Pentru noul an școlar îmi doresc un ghiozdan și niște creioane. Să pot să-mi fac și eu orele cum trebuie”, mai spune băiețelul.

Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, copiii și-au recăpătat zâmbetul și se bucură că pot merge la școală, care reprezintă ceva foarte important pentru ei.

„Un lucru care te poate învăța să fii ceva în viață. Educația contează foarte mult” , a mai mărturisit copilul.           

Mai multe articole despre:
copii saraci saracie rechizite