MENIU

Povestea dosarelor Turceni și Rovinari. Cine mai este implicat în afară de Dan Șova

Primele informatii despre afacerile facute de Dan Sova, in perioada 2007-2008, la complexurile energetice Turceni si Rovinari au aparut in 2009, in presa.

Tot in 2009, europarlamentarul Monica Macovei a spus, la o scoala de vara a PDL, ca doi tineri parlamentari PSD parteneri in aceeasi casa de avocatura, Dan Sova si Victor Ponta, au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele unde sunt parlamentari, aratand ca acest lucru reprezinta "o fapta tipica de coruptie prin influenta politica". Pe 13 august 2014, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale in cazul lui Sova pentru incheierea unor contracte care ar fi pagubit companiile de stat cu 3,4 milioane de lei. O saptamana mai tarziu a inceput urmarirea penala si in cazul actualului director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, un apropiat al premierului Victor Ponta.

- Septembrie 2009. In cadrul Scolii de vara a PDL de la Costinesti, Monica Macovei a declarat ca doi tineri parlamentari PSD au contracte de milioane de euro cu companii de stat din judetele unde sunt parlamentari, aratand ca acesta reprezinta un caz clar de coruptie. "Uitati-va la avocatii din Parlament, sunt doi tineri din PSD, de exemplu, care au contracte de milioane de euro, bani pe care ii iau pe consultanta juridica, de la companii de stat din judetele unde ei sunt parlamentari. Aceasta este exact fapta tipica de coruptie prin influenta politica. Nu este cu nimic deosebita de alta fapta de coruptie", spunea Monica Macovei, facand referire la Victor Ponta si Dan Sova. Pentru aceste declaratii, Dan Sova a dat-o in judecata pe Monica Macovei.

Mai multe, pe hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
DNA Turceni contracte Dan Şova