MENIU

Povestea de amor şi şpagă din dosarele „Gala Bute“ şi „Alina Bica“

Fosta directoare a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) Ana Maria Topoliceanu şi afaceristul Stelian Gheorghe, zis Stelu, au în comun amiciţia cu familia Elena Udrea – Dorin Cocoş (au divorţat oficial în iunie 2013), sunt acuzaţi VIP în dosare celebre de mită, au recunoscut acuzaţiile de corupţie şi au făcut denunţuri.

Pentru acest lucru nu au făcut niciun minut de arest şi vor primi o pedeapsă redusă. Informaţia despre relaţia de „concubinaj” apare în rechizitoriul din dosarul „Gala Bute”- Elena Udrea, în care Topoliceanu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. 

Procurorii spun că fosta directoare ar fi primit de la Stelu sume de ordinul zecilor de mii de euro, şi aduc ca probe mesajele de poştă electronic - găsite la percheziţia informatică a calculatorului şi declaraţiile altui inculpat din dosar, Tudor Breazu (41 de ani) - administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana.

O parte din aceşti bani primiţi de la iubit ar fi fost vărsaţi în contul PDL, spun procurorii. 

De altfel, modul în care banii care ar fi provenit din şpaga plătită de afaceriştii care aveau contracte cu CNI şi care ar fi ajuns la Udrea şi Topoliceanu, apoi daţi ca donaţii către PDL, este anchetat de procurorii DNA. 

Un alt detaliu interesant al relaţiei de dragoste, în declaraţia de avere a Anei Maria Topoliceanu din 2005, când lucra ca avocat, ea a arătat că l-a împrumutat pe Stelu cu suma de 200.000 de euro.

În 2010, când şi-a depus următoarea declaraţie, împrumutul era deja restituit. În 2011, Stelu a dat lovitura vieţii în afaceri după ce a primit despăgubiri de la ANRP în valoare de 60 de milioane de euro.

Citește mai mult Adevărul!