MENIU

Povestea cutremurătoare a fetiţei "minge de baschet". Dovada că există minuni!

<p>Fetița minge de baschet</p>
<p>Fetița minge de baschet</p>
<p>Fetița minge de baschet</p>
<p>Fetița minge de baschet</p>

Viaţa este plină de încercări care ne ajută să devenim oameni speciali. Dacă în momentul de faţă simţi că nu mai poţi, oricare ar fi motivul, citeşte această poveste care, cu siguranţă, te va face să vezi lumea cu alţi ochi! Atenţie, imaginile te pot afecta emoţional!

Aceasta este povestea lui Qian Hongyan, o tânără de 20 de ani din China, a cărei lecţie de viaţă s-a răspândit în lumea întreagă.

La vârsta de 4 ani, fetiţa a fost lovită peste picioare de un camion care trecea în mare viteză pe stradă. Tragicul accident s-a petrecut în Zhuangshan, China. Medicii au fost neputincioşi şi a fost nevoie să i se amputeze ambele picioare.

Provenind dintr-o zonă extrem de săracă, familia micuţei Qian nu a putut să-i ofere o proteză. Au fost nevoiţi, astfel, să găsească soluţii, improvizând. Într-un final, au luat o minge de baschet, au tăiat-o în jumătate şi au "ataşat-o" fetiţei. După o perioadă, fetiţa a început să se mişte sprijinindu-se în mâini şi balansându-şi corpul cu ajutorul mingii.

Înfăţişarea i-a adus lui Qian renumele de "fetiţa minge de baschet".

În 2005, Qian, pe atunci în vârstă de 10 ani, a devenit cunoscută pe internet după ce o serie de fotografii în care aceasta apărea au fost făcute publice.

Ulterior, oamenii care au fost impresionaţi de povestea ei s-au mobilizat şi, într-un final, fetiţa a primit o proteză de la un centru de reabilitare a persoanelor cu dizabilităţi din Beijing.

Mai multe articole despre:
accident China transformare minge de baschet