MENIU

Poveste uluitoare: a fost abandonat când avea doar 5 zile. Acum este un EROU pentru toţi

A fost abandonat de părinţi când avea doar 5 zile, a crescut în orfelinat, dar, dincolo de necazuri, a avut puterea să îşi găsească drumul. De la 14 ani este voluntar. La început, la spitalul din Piatra Neamţ, iar din 2011 la Ambulanţa Bucureşti. Visul lui este să ajungă medic. Ionut Ursu este numele lui, are 27 de ani, iar povestea sa poate fi cu siguranţă subiectul unui roman de succes.

A ales să se implice activ în problemele comunităţii în care trăieşte şi nu numai. După ce a văzut prin ce dramă trec oamenii din Nepal, afectaţi de un teribil cutremur anul trecut, Ionuţ s-a decis să-şi vândă lucrurile de preţ din casă şi să plece acolo. Timp de o lună, a acordat îngrijiri de prim ajutor victimelor.

"Chiar dacă am trăit într-o casă de copii, am terminat o şcoală, o facultate, sunt sănătos şi mă uitam... oamenii noştri din România trăiesc în condiţii bune faţă de cei de acolo. M-au impresionat foart mult copiii. Eu în centrul de plasament am trăit, am crescut în comunitatea copiilor, am crescut în cameră cu 10 copilaşi de care aveam grijă", a povestit Ionuţ.

În urma unei campanii desfăşurată în Piatra Neamţ, Ionuţ Ursu şi alţi colegi au reuşit să strangă 8.000 de euro, bani pe care i-au donat unui spital din Nepal. Însă planurile sale nu se opresc aici.

"Vrem să continuăm proiectul la acest spital, să le punem gresie pe jos, să dăm cu var. Vrem să continuăm proiectul. Am mai avea nevoie de 20.000 de euro", a explicat tânărul.

Ionuţ Ursu a povestit şi câteva dintre momentele grele din copilăria sa. A trăit mult timp cu ideea că are HIV ca mai târziu să afle că medicii i-au greşit diagnosticul. Voluntarul a avut puterea să treacă şi peste faptul că mama sa l-a abandonat când avea numai cinci zile.

"Am cunoscut-o la 19 ani; i-a fost oartef greu, a fost şi pentru mine un moment... Am aflat că mai am un frate, m-a recunoscut, vorbim, suntem prieteni foarte buni; nu o judec", a spus el în cele din urmă.