MENIU

Portul măștii în școli, revizuit de guvernul britanic

Guvernul britanic şi-a revizuit reglementările în ceea ce priveşte portul măştilor în şcolile din Anglia, după ce a afirmat că această măsură nu era necesară, provocând noi critici pe tema gestionării epidemiei provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2, informează Agerpres, care citeză AFP.

În regiunile unde transmiterea virusului este ridicată, adulţii şi elevii vor trebui de acum înainte să poarte mască atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ. Portul măştii nu va fi, cu toate acestea, obligatoriu în sălile de clasă, unde se estimează că riscurile sunt mai mici.

În restul ţării, guvernul nu recomandă portul măştii, dar lasă unităţile să decidă \"\"dacă acestea consideră că este adecvat pentru situaţia lor particulară\"\", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei publicat marţi seară.

Această schimbare de poziţie are la bază recomandările OMS exprimate vineri în favoarea portului măştii de la începând cu vârsta de 12 ani, ca măsură împotriva transmiterii virusului şi intervine la o zi după o decizie similară luată în Scoţia, fiecare entitate care aparţine Regatului Unit având competenţe în materie de educaţie.

Directorii unităţilor şcolare au insistat pentru utilizarea măştii, susţinuţi de Partidul Laburist, principalul partid de opoziţie şi de sindicatele din educaţie.

Mai multe articole despre:
masca protectie scoli marea britanie