MENIU

Aeronavă s-ar fi prăbușit în timp ce era în misiune de stingere a incendiilor în Portugalia

Rapoartele privind informația conform căreia un avion de luptă împotriva incendiilor s-a prăbușit în timpul unei operațiuni de stingere a incendiilor din centrul Portugaliei a fost negată de Autoritatea de Protecție Civilă a țării.

UPDATE: Comunicatul Autorității de Protecție Civilă din Portugalia contrazice rapoartele anterioare care susțin că o aeronavă Canadair se afla în apropiere de zona centrală Pedrógão Grande, informează BBC.

Un avion de pompieri, care împrăștie apă în lupta împotriva incendiilor forestiere din Portugalia s-ar fi prăbușit, conform declarațiilor oficialilor locali. Ei afirmă că avionul Canadair a căzut lângă regiunea Pedrógão Grande. Până în prezent nu există informații despre victime.

Peste 1.000 de pompieri din mai multe țări activează la sol și în aeronave speciale de luptă cu incendiile care au pus stâpânire pe Portugalia de sâmbătă.

Cel puțin 64 de persoane și-au pierdut viața și mai mult de 130 au fost rănite în aceste zile. Multe dintre victime au murit în mașinile lor în timp ce încercau să plece din perimetrul afectat de flăcări.