MENIU

Porcul unui român s-a îngrăşat câte 1,5 kilograme pe zi. Ce greutate a indicat cântarul după 3 ani

Giorgio. Aşa îl strigă Vasile Coraciuc pe porcul care a strâns deja sute de like-uri pe Facebook, multă lume întrebându-se dacă imaginea în care crescătorul apare cu “uriaşul” nu este trucată. “Nici vorbă”, a declarat pentru site-ul agrointel.ro Vasile Coraciuc, fermierul de 44 de ani care creşte porci şi vaci de carne în localitatea suceveană Marginea.

A lucrat 16 ani în Italia, într-o fermă de porci, iar după ce a deprins “şiretlicurile” profesioniştilor, s-a întors acasă să îşi facă propria afacere cu animale. A pornit la drum cu economiile făcute printre străini şi multă voinţă. Si cu Giorgio. De altfel, în poza postată pe internet, Giorgio avea doar un an şi patru luni şi atinsese deja 480 de kilograme. Acum este mai mare!

Este "italian"

Rasa lui Giorgio este ușor de identificat pentru specialiști: este un Marele Alb. ”Am în fermă un porc din rasa Marele Alb, în vârstă de 3 ani, ce atinge acum o greutate de 500-550 kilograme. Porcul cel mare de la mine din fermă se bucură de toată atenția mea, numele lui este Giorgio și am grijă să nu-i lipsească nimc. Așa cum și numele sugerează porcul Giorgio este italian, l-am adus de acolo pentru că am rămas impresionat de greutatea care poate să o atingă. L-am adus în România, i-am facut buletin de român, dar i-am păstrat originea italiană”, ne-a povestit fermierul sucevean, cu care am reușit să vorbim la telefon la scurt timp după ce poza lui Giorgio a început să facă furori pe internet.

Mai multe articole despre:
porc giorgio