MENIU

Populaţia Ungariei ar putea scădea dramatic. Reacția lui Viktor Orban

Potrivit estimărilor, populaţia Ungariei ar putea scădea la 8,3 milioane până în 2050, a informat publicația britanică The Guardian.

În replică, premierul ungar Viktor Orban a declarat că este de neconceput ca Ungaria, cu o populaţie de sub 10 milioane de locuitori, care se află în scădere din cauza natalităţii scăzute şi a emigraţiei ungurilor către statele din vest, să dispară pur şi simplu.

"Nu este greu de imaginat că ar rămâne un ultim om care trebuie să stingă luminile“, a declarat Orban, potrivit mediafax.ro.

Premierul ungar, care şi-a bazat campaniile politice pe sentimente antirefugiaţi, antiimigraţie, a adăugat că alţi politicieni europeni văd imigraţia ca pe o soluţie, dar că el respinge ferm acest lucru.

În februarie, guvernul lui Orban a anunţat politici generoase menite să crească rata natalităţii, inclusiv o scutire de taxe pentru femeile cu patru sau mai mulţi copii, un împrumut de 10 milioane de forinţi (33.500 $) pentru familii care nu trebuie rambursat dacă acestea au trei copii şi stimulente sub formă de cash pentru familiile mari pentru achiziţia de autovehicule cu 7 locuri, potrivit Financial Times.

Citește mai multe pe mediafax.ro!

Mai multe articole despre:
Viktor Orban