MENIU

Poprire asiguratorie pe conturile clienților Mediafax

Adrian Sârbu

Clienții Mediafax Group au primit înștiițări de la ANAF prin care sunt anunțați de “înființarea popririi asiguratorii”. ANAF spune că măsura a fost luată din cauza datoriilor companiei Mediafax, scrie Paginademedia.ro.

Paginademedia.ro prezintă o scrisoare primită de un client Mediafax care detaliază și suma pe care o are de recuperat ANAF de la firma lui Adrian Sârbu: 21 de milioane de lei.

De celalaltă parte, Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro că a decizia ANAF a fost constestată, că suma de 21 de milioane de lei a fost stabilită după controale în ultimele două luni și că măsura aplicată clienților Mediafax “nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”.

Scrisoarea ANAF către clienți detaliază suma pe care Mediafax ar trebui să o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de lei. Cei mai mulți, 10,8 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) reprezintă Taxa pe Valoare Adăugată – TVA. Aproape 3 milioane de lei (680.000 de euro) sunt trecuți la contribuția de asigurări sociale de stat datorată de angajator.

Documentul trimis de ANAF clienților nu precizează pentru ce perioade sunt aceste sume care apar în tabel.

Citeşte mai mult pe Paginademedia.ro

Mai multe articole despre:
ANAF Adrian Sârbu poprire Mediafax