MENIU

Ponta: Nu va fura nimeni alegerile. Ne pregătim pentru o competiție corectă, democratică, europeană

Ponta: Nu va fura nimeni alegerile. Ne pregătim pentru o competiție corectă, democratică, europeană

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Biroul Electoral Central, că este convins că alegerile prezidențiale vor fi câștigate de acel candidat care va câștiga încrederea românilor, subliniind că "nu va fura nimeni alegerile în România".

El a adăugat că se așteaptă ca, la alegerile prezidențiale, să fie înregistrat un număr mai mic de contestații față de anii precedenți în care s-au organizat tururi de scrutin, acest fapt datorându-se unor îmbunătățiri ale legislației în domeniu.

"Mulțumesc Autorității Electorale Permanente pentru modificările pe care le-a adus în Guvern și le-am și adoptat prin ordonanță de urgență și care au clarificat acele puncte unde apăruseră contestații în procesele electorale precedente. Curtea Constituțională a și confirmat că aceste schimbări sunt benefice, sunt constituționale și sunt convins că vom avea mult mai puține contestații și mult mai puține incidente decât am avut vreodată. Până la urmă, societatea românească trebuie să dea dovadă de maturitate. Nu putem să mai fim ca acum 10-20 de ani, când singurul slogan era 'Se fură alegerile'. Nu va fura nimeni alegerile în România, ci le va câștiga cel care obține mai mult din încrederea românilor", a spus Victor Ponta, după ce și-a depus dosarul de candidat în alegerile prezidențiale, la BEC.

Acesta a subliniat că Guvernul este pregătit să organizeze alegerile prezidențiale.

"Din punct de vedere strict de organizare, acest Guvern nu este la primul scrutin pe care îl organizează. Am organizat și alegerile locale, și parlamentare, și europarlamentare, și nimeni, după alegeri, nu a avut niciun fel de reproș de făcut și sunt convins că așa va fi și la aceste alegeri", a mai spus Ponta.