MENIU

Ponta, 12 ore la Instanța Supremă în dosarul Rovinari-Turceni! Fostul premier, huiduit la plecare

Fostul premier Victor Ponta a petrecut nu mai puțin de 12 ore, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde s-a judecat un nou termen în dosarul Rovinari – Turceni, în care acesta este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în acte.

Şedinţa a durat atât de mult pentru că magistraţii au audiat patru martori ai acuzării. La plecarea de la instanţă, Ponta a fost huduit de un grup de oameni.

În mare parte, dezbaterile au fost în spatele uşilor închise, la cererea DNA, pe motiv ca ar fi fost pusă în pericol confidenţialitatea unor probe. În acest dosar, va fi audiată ca martor şi Alina Gorghiu, însă judecătorii nu au stabilit data.

Audierea şefei PNL a fost cerută de avocatul lui Octavian Graure, fostul director economic al Complexului Energetic Turceni. Motivul - Gorghiu ar fi reprezentat Electrica într-un proces civil cu Complexul Turceni.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul "Rovinari — Turceni" pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

 
Mai multe articole despre:
Victor Ponta Înalta Curte ÎCCJ