MENIU

Pompierii mai luptă cu incendiul de la fabrica din Alba, după 48h. Imagini dramatice ale dezastrului

<p>Urmările incendiului de la fabrica de condimente din Alba</p>
<p>Urmările incendiului de la fabrica de condimente din Alba</p>
<p>Urmările incendiului de la fabrica de condimente din Alba</p>
<p>Urmările incendiului de la fabrica de condimente din Alba</p>
<p>Urmările incendiului de la fabrica de condimente din Alba</p>

La peste 48 de ore de la izbucnirea incendiului de la fabrica de condimente din Alba, pompierii continuau eforturile pentru lichidarea focarelor, scrie Realitateadealba.net.

Intervenția pompierilor continuau, luni dimineață, la incendiul izbucnit sămbătă, în jurul orei 06.15, la cel mai mare producător de condimente din România.

Reamintim că sămbătă, în jurul orei, 06.15 a izbucnit un incendiu puternic la cel mai mare producător de condimente din România, Solina (fosta Supremia). Se intervine în continuare pentru lichidarea focarelor în interiorul halelor.

Fabrica de condimente Solina, distrusă sâmbătă de flăcări, este situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de șoseaua de centură.

Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcționat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut și o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est europene, cu exporturi pe 4 continente și achiziții de materie primă din 80 de țări.

Solina are peste 250 de angajați, dintre care majoritatea lucrează la liniile de producție.

Compania a transmis un mesaj important angajaților:

„În dimineața zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.

În momentul izbucnirii incendiului, nici un angajat nu se afla în interiorul fabricii, și din fericire nu au existat victime.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente.

Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului, sunt cele mai importante aspecte pentru companie.

Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținând cont de împrejurări.

În ceea ce privește responsabilitatea față de angajații nostri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.

Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața românească și est-europeană.

Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.

În perioada imediat urmatoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.”, a precizat un comunicat al companiei.

Mai multe articole despre:
Alba incendiu angajaţi Solina fabrică condimente