MENIU

Pompierii din Mehedinți au intervenit 19 ore pentru stingerea incendiilor

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au stins trei incendii, au intervenit pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat a zece persoane cu probleme medicale.

Incendiile izbucnite miercuri seara, au fost stinse de pompieri în cursul zieli de joi.

Cele două incendii care au izbucnit pe raza localităților Severinești, comuna Căzănești și Godeanu, comuna Obârșia Cloșani, au fost stinse de pompieri după aproape 19 ore de luptă cu flăcările. Vântul puternic, dar și terenul accidentat au făcut ca intervenția pompierilor să fie îngreunată. Pe raza localității Severinești au fost cuprinse de flăcări aprox. 60 ha teren acoperit de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, iar pe raza localității Obârșia Cloșani, a ars litieră, pe o suprafață de cca. 30 ha.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului de pe raza localității Severinești a constituit-o crearea intenționată a condițiilor pentru a genera incendiul, în timp de în cazul incendiului de la Obârșia Cloșani, cauza a fost stabilită drept fumatul în locuri nepermise. Pentru stingerea celor două incendii au intervenit 68 de pompieri din cadrul Detașamentelor Dr.Tr.Severin și Orșova, cu 20 de saci stingători, autocamioane și mijloace specifice de stingere.

Un al treilea incendiu izbucnit la vegetație uscată a avut loc pe raza localității Valea Albă, comuna Șimian. La stingerea incendiului au participat și 3 voluntari din cadrul SVSU Șimian. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de cca. 1 ha de vegetație uscată, fără a produce pagube materiale.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă pentru a genera incendiul.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Tr. Severin s-a deplasat, seara trecută, cu o autospecială cu apă și spumă, la Sala Polivalentă din municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul desfășurării Balului Bobocilor. Misiunea s-a finalizat la ora 00.10, fără evenimente deosebite.

Joi, 19 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, paramedicii SMURD din cadrul Pichetului de pompieri Strehaia au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Sălătruc, unde un pieton a fost lovit de un autoturism. Paramedicii au acordat îngrijiri medicale de urgență persoanei aflate în stop cardio-respirator, după care a fost preluată de către echipajul SAJ.

Tot în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, în jurul orei 19.40, echipajul SMURD din cadrul Stației de pompieri Vânju Mare a intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Vânjuleț. Accidentul, în care un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă, a fost soldat cu patru victime.

Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor medical unei femei, în vârstă de 47 de ani, care prezenta suspiciune de fractură la unul dintre membrele inferioare, după care au transporat-o la UPU, în timp de echipajul SAJ a acordat îngrijiri medicale altei persoane și au transportat-o la UPU. Celelalte două persoane au primit asistență medicală la fața locului, nefiind transportate la spital.