MENIU

Pomelo este mai sănătos decât credeai. Cum să-l mănânci ca să vindeci boli

Pomelo poate fi considerat fructul perfect de dimineaţă. Câteva felii ţin de foame până în jurul orei 12.00. Este uşor dulceag, răcoritor iar mirosul lui umple camera. Preţul este accesibil, iar dintr-un pomelo putem mânca şi trei zile. Haideţi să aflăm cele şapte beneficii pentru sănătate oferite de acest fruct adus din Asia. 

Pomelo a apărut pe pământurile din Tailanda şi Malaezia, iar, de acolo, oamenii l-au dus peste mări şi ţări, în toată Asia, în Europa şi în America.

Este un fruct citric non-hibrid, adică natural, şi un frate mai mare al unui grapfruit galben, dar cu gust muuult mai dulce. Pomelo roşu şi pomelo roz sunt chiar foarte aromate. Acest fruct cu aspect gigant, dar cu o fineţe a texturii, este bun proaspăt, tăiat felii şi savurat dimineaţa.

Un suc din pomelo oferă aceeaşi stare de bine la primele orele ale zilei! Este delicios şi ca gem, jeleu sau, adăugat în anumite salate. Coaja lui poate fi folosită în supe şi la deserturi. În China, coaja se foloseşte în...bomboane. Pomelo conţine vitamine, minerale şi compuşi organici precum vitamina C, potasiu, vitamina B6 sau magneziu.

Nu are o varietate de nutrienţi, dar cei pe care îi deţine sunt foarte concentraţi. Pomelo este excelent pentru sistemul imuntar. Nu este însă, bine să ne săturăm cu unul întreg deoarece un singur fruct ar conţine 600% din cantitatea de vitamina C necesară zilnic.

Este bun pentru digestie deoarece are multe fibre. Cam 25% din cantitatea necesară în 24 de ore. Consumul de pomelo elimină constipaţia, diareea şi stimulează secreţia de suc gastric. Cu alte cuvinte, sistemul digestiv functionează la nivel maxim graţie acestui fruct. Potasiul din pomelo il recomadnă ca un excelent protector al tensiunii arteriale.

Potasiul este vasodilatator, ceea ce inseamnă că ajută la circulaţia sanguină şi la oxigenarea organelor. Reduce, astfel, şi presiune asupra inimii şi scade riscurile de ateroscleroză, infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Pomelo menţine şi oasele puternice, are efect anti-îmbătrânire şi ajută la slăbit. Atât grepfruit-ul cât şi pomelo conţin o enzimă care arde grăsimile şi care nu se regăseşte în multe alimente. Pentru siluetă şi dietă cu gust rafinat, pomelo este fructul perfect!