MENIU

Poluare aeriană intensă la periferia Bucureștiului, joi seară. Comisarii Gărzii de Mediu, goniți de la Sintești de cei care ard deșeuri

Poluare intensă în București (sursă GM)

Alertă de poluare extremă joi seară, în anumite zone din Bucureși, cartierele Chitila, Ghencea, Șoseaua Giurgiului sau Pipera. Senzorii din rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly, au înregistrat depășiri de 5 până la 7 ori a concentrației de particule în suspensie.

În urma alertelor primite pe mai multe canale media, dar și pe rețelele de socializare, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Popeşti Leordeni, în satul Sinteşti, pentru a identifica surselor de poluare a aerului precum şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia de mediu celor vinovaţi pentru prejudiciul de mediu.
 
În perioada verificărilor efectuate au fost identificate două amplasamente unde se incinerau deşeuri.
 
Reprezentanţii Poliţiei Popeşti Leordeni au solicitat legitimarea persoanelor aflate în imediata apropiere a focurilor, aceştia refuzând a se legitima. Menţionăm faptul că, mai mulţi cetăţeni de etnie romă s au adunat în jurul nostru, devenind agresivi (...). Tot în acest timp reprezentanţii Poliţiei Popeşti Leordeni au fost solicitaţi pentru alte misiuni. În aceste condiţii comisarii GNM -CJ ILFOV, au părăsit zona (ora 17:45), urmând a se efectua controale conform normelor de control legale”, a pus pe pagina de Facebook Garda de Mediu Ilfov.
 
Depășiri asemănătoare au fost semnalate, după ora 21:00, și în zona cartierelor Bucureștii Noi - Chitila - Dămăroaia.
 
 
Senzorul Airly de pe Șoseaua Chitila a înregistrat la ora 21.00, depășiri de aproape 700% pentru PM 2,5 și depășiri de 500% pentru PM10. Stația de la Lacul Morii, ce aparține Ministerului Mediului, și ar fi putut înregistra depășirile din zonă, nu transmite date, potrivit HotNews.ro.

În ultimele zile, comisarii de mediu au făcut mai multe controale în localitățile limotrofe Capitalei și au identificat mai multe arderi ilegale de deșeuri, al căror efect a fost amplificat și de condițiile meteorolgice.

 
 
 
 
Senzorul de pe Șoseaua Giurgiului, la ieșirea din București spre Sintești a înregistrat depășiri de 520% pentru PM 2,5 și aproape 400% pentru PM10.


Senzorul din Pipera/Voluntari a înregistrat depășiri de 330% pentru PM 2,5 și 240% pentru PM10.  Stația de pe Calea Victoriei, ce aparține Ministerului Mediului, a înregistrat depășiri de 68% pentru PM2,5 și 145% pentru PM10.