MENIU

Polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni a fost RETRAS din funcție - El nu era într-o misiune urgentă

Polițistul ucigaș a fost retras din funcție

Polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni a fost retras din funcție. Anunul a fost făcut de șeful Poliției Capitalei, vineri seara.

„Transmit condoleanțe familiei vreau să-mi cer scuze pentru cele întâmplate. Dumnezeu să odihnească în pace pe Raisa și îi doresc însănătoșire grabnică fetiței care a fost rănită în accident.

Procurorii au demarat cercetări pentru a dispune măsurile legale. Polițistul e sub control judiciar pe 60 de zile. Confom statutului polițistului, am dispus retragerea de pe funcție și punerea la dispoziție.

Doresc să clarificăm situația, polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Procurorul s-a referit că nu era într-o misiune urgentă.

Nimic din ceea ce facem sau spunem nu o va aduce înapoi pe Raisa, polițiștii vor ancheta cazul. Nu s-a încercat mușamalizarea cazului, suntem primii care vrem rezolvarea cazului”, a spus Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

Polițistul care a ucis o copilă pe trecerea de pietoni și a rănit grav o alta a fost plasat sub control judiciar. Acesta nu a dat nicio declarație la ieșirea de la audieri, în schimb a fost extrem de violent cu jurnaliștii prezenți la Parchet. El a petrecut peste 5 ore la audieri, însă singura măsură luată asupra sa a fost controlul judiciar. Acesta va fi cercetat în stare de libertate, pentru moment.

Între timp au apărut informații noi de la anchetatori. Polițistul nu se afla în misiune, iar mașina pe care o conducea avea în funcțiune doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, a precizat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, într-o declarație de presă.

Potrivit acestuia, agentul nu a acordat proritate la trecerea de pietoni, iar în prezent acesta are calitatea de suspect.

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță, pe trecerea de pietoni, acuzat de OMOR DIN CULPĂ. NU ERA ÎN MISIUNE

Mai multe articole despre:
politist ucidere pieton capitala