MENIU

Polițiștii șpăgari, filați ca la carte de ofițerii antimafie. Filmul unei operațiuni de succes: cum au ajuns să cadă în plasă

Polițist Rutieră - imagine cu notă sugestivă

Polițiștii șpăgari din Capitală au fost monitorizați ca la carte de ofițerii antimafie. Aceștia erau filați, iar pe autospeciala pe care o conduceau erau montate camere ascunse care transmiteau imaginile în timp real. 

Cei doi polițiști de la Brigata Rutieră București, care au fost prinși în flagrant când luau mită de la un șofer turc erau monitorizați în permanență. Fiecare mișcare era transmisă, cu ajutorul camerelor video montate în autospeciala de poliție, către dubă echipată special pentru astfel de misiuni.

Chiar dacă în fața camerelor neagă acuzațiile, Comisarul de poliție Andrei Pantea și Valentin Olteanu, agent șef din cadrul Direcției Generale a Poliției București și-ar fi povestit cu lux de amănunte faptele în fața judecătorului.

În urma celor petrecute magistrații au decis ca polițiștii șpăgari să fie arestați la domiciliu. Totodată, șefii de la rutieră au deschis și o anchetă internă. Comisarul era în poliție din 2009 și era vicepreședinte în cadrul sindicatului de poliție SidePol. Agentul șef nu avea mai mult de doi ani în uniforma legii.

Potrivit datelor din ancheta, ceri doi politisti au oprit in perioada 23 martie-22 aprilie 2023, nu mai putin de 38 de soferi in trafic de la care au luat bani atat in euro cat si in lei.

Acum două săptămâni, procurorii anticorupție le-au organizat un flagrant. Polițiștii au luat bani de trei ori de la ofițeri sub acoperire care ar fi făcut greșeli în trafic. Ghinion a avut însă, un șofer turc care a scos bani să îi mituiască, chiar sub ochii anchetatorilor care stăteau la pândă.

Polițiștii șpăgari au făcut primele declarații pe capota mașinii, încătușați de colegii lor de la anticorupție, iar apoi au răspuns ore întregi și la întrebările procurorilor DNA. Anchetatorii au adunat mai multe dovezi cu care s-au prezentat în fața judecătorului de la Tribunalul București. 

Mai multe articole despre:
filaj politisti politisti spagari mita ancheta