MENIU

Polițiștii REFUZĂ să verifice măștile românilor. Care este REACȚIA reprezentanților Metrorex

Mască anti-Covid / Profimedia

Este revoltă în Poliție, după ultima decizie referitoare la măștile textile. Sindicatul Europol recomandă le polițiștilor să nu aplice cele mai noi reglementări referitoare la purtarea măștilor de protecție în aer liber. Și Metrorex spune că n-are ce face în cazul călătorilor care nu poartă mască. 

Reprezentanții Metrorex spun că deși sunt foarte mulți agenți atât în stațiile de metrou, dar și în graniturile de tren, cei care refuză să poarte mască de protecție sau nu o poartă corect nu pot fi trași la răspundere pentru că agenții de pază îi pot atenționa pe aceștia, dar nu pot aplica amenzi, lucru ce poate fi făcut doar de polițiști.

Dacă ne refrim la angajații Ministerului de Interne, și acolo părerile sunt împărțite. Sindicatul Europol spune că polițiștii nu ar trebui să verifice dacă măștile purtate de către români sunt unele conforme, mai ale sîn lumina noilor modificări legislative. 

Același sindicate susține că polițiștii nu ar trebui să pună în aplicare noile prevederi având în vedere că dacă amsca purtată de români este din material textil sau dacă respectă legislația care a fost adoptată recent de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).