MENIU

VIDEO Polițiștii au protestat în fața Ministerului de Interne, nemulțumiți că nu beneficiază de stimulentul de risc COVID-19

Polițiștii protestează în fața Ministerului de Interne, nemulțumiți că nu beneficiază de stimulentul de risc COVID-19

Zeci de polițiștii au protestat, joi, în fața Ministerului de Interne, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația cadrelor MAI care au copii și sunt nevoite să îi lase singuri acasă în această perioadă. 

Poliţiştii sunt nemulțumiți că nu beneficiază nici de zile libere plătite, dar nici de indemnizația de 75% pe zi pentru a putea plăti alte persoane care să stea cu cei mici. Pentru a sublinia gravitatea situației, unii dintre oamenii legii și-au adus la protest și copiii, pentru că nu au cu cine să-i lase acasă. 

"Este un semnal de alarmă, săptămâna viitoare vom lua stabili măsuri concrete privind formele de protest. În principiu, vom refuza să mai prestăm ore suplimentare, vom veni la serviciu, dar vom  doar la apelurile de urgență primite prin 112, avem peste 4.500 de sindicaliști care susțin această inițiativă, " a declarat, la Realitatea Plus, Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.

"Noi nu cerem venituri suplimentare, ci aplicarea măsurilor adoptate chiar de guvern. Am avut discuții atât la nivelul Ministerului de Interne, cât și la nivelul Ministerului Muncii. Inițial, am primit interpretarea în sensul acordării indemnizației de 75%, însă la două săptămâni, și poziția Ministerului Muncii s-a schimbat. Explicația conducerii Ministerului de Interne a fost că legea nu este clară," a mai afirmat Andreica.

Tot la Realitatea Plus, Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban pe probleme economice, a afirmat că protestul polițiștilor ar avea și un substrat politic, dar a recunoscut că în acest moment nu sunt bani pentru a achita toate formele de ajutorare promise de guvern și a făcut un apel la oamenii legii să înțeleagă situația.

Consilierul ministrului de Interne a stat de vorbă cu protestatarii și le-a explicat că instituția condusă de Marcel Vela a făcut toate demersurile necesare, dar punerea în practică a măsurilor se face de la nivelul Guvernului.

 

 

Mai multe articole despre:
politisti proteste MAI Marcel Vela virus covid