MENIU

VIDEO Polițiștii, PROTEST pentru majorări de salarii și pensii. Ciolacu, huiduit la PSD, fumigene la PNL

Un nou protest al polițiștilor pentru salarii și pensii. De data aceasta, oamenii legii pichetează sediile partidelor care fac parte din Guvern. Primul a fost PSD, iar liderul Marcel Ciolacu a fost huiduit, la intrarea în sediul partidului de pe Kiseleff. Și la sediul PNL a fost scandal după ce protestatarii au ajuns acolo. Dacă cererile nu le vor fi acceptate, polițiștii spun că nu vor mai face ore suplimentare din ianuarie, relatează Realitatea PLUS.

Polițiștii protestează de la începutul acestei săptămâni. Timp de trei zile au protestat în fața prefecturilor din toată țară. Joi, 16 decembrie, au protestat în fața Ministerului de Interne.

Vineri, 17 decembrie, polițiștii au anunțat că protestează în fața celor trei partide politice aflate la guvernare: PSD; PNL, UDMR.

La prima oprire - PSD, polițiștii l-au întâmpinat cu huiduieli pe președintele Marcel Ciolacu.

Și la sediul PNL, din Modrogan, a fost scandal. Polițiștii au protestat cu fumigene în fața sediului partidului.

Sindicaliștii cer aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la nivelul anului 2022. 

„Protestăm în fața sediilor partidelor pentru că toate aceste partide politice - PSD, PML, UDMR - au votat în 2017 legea salarizării, conform căreia, în 2022, ar fi trebuit ca și noi, polițiștii, să ne aflăm pe grila maximă de salarizare”, a explicat unul dintre protestatarii din fața sediului PSD.

Oamenii legii amenință cu refuzul de a mai presta ore suplimentare din luna ianuarie și de a mai exercita atribuții/sarcini pe care nu le au în fișa postului, potrivit sindicatului EUROPOL.