MENIU

Poliţiştii au BLOCAT o maşină în trafic, în Prahova. ŞOC - ce au găsit în maşină: metoda e nouă!

Șase persoane care făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuințe au fost reținute miercuri în urma unui flagrant realizat în Prahova, la Albești, au declarat pentru observatorulph.ro surse apropiate anchetei.

Acțiunea a fost coordonată de IJP Brașov sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Persoanele acuzate de infracțiuni contra patrimoniului au acționat în perioada iulie-august 2017 pe raza mai multor județe printre care și Prahova. Concret, aceștia opreau la porțile unde vedeau afișe sau diverse produse scoase la vânzare și sub pretextul negocierii sau cumpărării intrau în locuințele victimelor de unde sustrăgeau bani, bijuterii și bunuri de valoare.

”Polițiștii din Brașov și ai Direcției Operațiuni Speciale au destructurat un grup infracțional, specializat în infracțiuni contra patrimoniului, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict. Autoturismul cu care se deplasau cei în cauză, bijuterii și bani au fost indisponibilizați, iar 6 persoane au fost reținute.
La data de 23 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de lângă Judecătoria Brașov, au acționat pentru a depista în flagrant delict membrii unei grup infracțional, specializat în săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.

Astfel, cei în cauză au fost opriți în trafic de polițiști, iar în autovehiculul cu care se deplasau au fost descoperite bijuterii și bani, care ar fi fost sustrași de la persoanele vătămate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie –august a.c., persoanele în cauză s-ar fi deplasat în mai multe județe din țară, cu două autoturisme, în fiecare călătorind câte 5 – 6 pasageri, un bărbat însoțit de femei. Sub diferite pretexte, vizând preponderent persoane în vârstă, membrii grupării ar fi pătruns în curțile unor locuințe, atât din mediul rural, cât și din mediul urban, iar după ce ar fi distras atenția proprietarilor, ar fi sustras bani și bunuri de valoare.

Față de 6 persoane, un bărbat și 5 femei, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore. Autoturismul cu care se deplasau membrii grupării, bunurile și banii au fost indisponibilizați.

La acțiune au participat și polițiști din Prahova, Buzău și Ialomița. Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.” se arată într-un comunicat dat publicității de IGPR.

Joi persoanele reținute urmează să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mai multe articole despre:
hoţi poliţişti Prahova