MENIU

POLIŢIŞTI, acuzaţi de AGRESIUNE: "M-au dat cu capul de ziduri, încătușat și dus în maşina Poliţiei"

POLIŢIŞTI, acuzaţi de AGRESIUNE: 'M-au dat cu capul de ziduri, încătușat și dus în maşina Poliţiei'

Acuzaţii grave la adresa unor poliţişti din Galaţi. Un bărbat susţine că a fost bătut de oamenii legii, în subsolul unui bloc. Acolo s-ar fi refugiat după ce poliţiştii l-au urmărit pe străzile oraşului. Spune că l-au confundat cu o altă persoană. După cinci zile de spitalizare, bărbatul a depus plângere la Parchet. Poliţiştii au altă variantă. L-au prins când încerca să vândă grilaje metalice furate.

Totul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, povesteşte Adrian Mititelu. În timp ce mergea spre casă cu un alt bărbat, poliţiştii l-au somat să se oprească. L-au strigat, însă, pe un alt nume, apoi l-au urmărit şi l-au bătut în subsolul unui bloc.

"Eu m-am refugiat in scara blocului, nestiind pe cine urmareste. Dansul m-a impins in subsol. Au strigat 'Popescu'. Pe mine ma cheama Mititelu Adrian. Am fost întins jos, dat cu capul de ziduri, încătușat și dus în maşina politiei", spune bărbatul.

A fost dus la secţie şi în scurt timp eliberat. Când a ieşit de la Poliţie, bărbatului i s-a făcut rău. A ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Galaţi, unde a stat internat cinci zile.

Bărbatul a depus plângere penală la Parchet împotriva poliţiştilor. Numai că oamenii legii au o altă versiune despre ce s-a întâmplat.

"Cei doi au fost surprinsi de poliţisti in timp ce incercau sa comercializeze grilaje metalice la un centru de colectare a fierului vechi. La vederea politistilor, acestia au abandonat grilajele si s-au refugiat in subsolul unui bloc. Politistii i-au imobilizat si i-au condus la sediul politiei pentru audieri. Pentru că unul dintre cei doi a refuzat sa-şi declare adevarata identitate, a fost sanctionat cu 500 de lei", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Bogdan Cojocaru.

Bărbatul e hotărât să depună plângere penală şi la Inspectoratul de Poliţie Galaţi.