MENIU

Poliţist de la Garda de Coastă, reţinut pentru luare de mită într-un dosar de ucidere din culpă

Agentul şef adjunct al Gărzii de Coastă Constanţa, Cicerone Dincă, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta este acuzat de luare de mită în dosarul restaurantului Beirut, fiind prins în flagrant de oamenii legii.

DNA a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore pentru poliţistul de la Garda de Coastă Constanţa, după ce inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a interveni în dosarul lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, scrie Mediafax.

Karam este cercetat de ucidere din culpă, după ce, în aprilie anul trecut, restaurantului acestuia a fost cuprins de un incendiu în care şi-au pierdut viaţa trei angajate ale localului.

Cicerone Dincă i-a promis patronului restaurantului Beirut că va interveni în acest dosar prin intermediul vărului său, procuror la Galaţi, care la rândul său urma să intervină prin alte persoane influente de la Bucureşti.

Procurorii DNA arată că, în perioada aprilie – iulie 2015, în mod repetat, poliţistul de la Garda de Coastă  a pretins de la George Karam, denunţător în cauză, mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier. Dincă a susţinut că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să-l determine să dispună o soluţie de nevinovăţie, în dosarul restaurantului Beirut.

Pretenţiile financiare ale poliţistului de la Garda de Coastă s-au ridicat, iniţial, la 10.000 de euro sau un autoturism de aceaşi valoare, însă acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul.

La data de 23 iunie 2015, Cicerone Dincă i-a cerut omului de afaceri suma de 22.000 de euro, cât 11.000 de euro pentru intermediar şi pentru persoana care ar avea influenţă asupra procurorului de caz. Totdată, inculpatul a mai cerut, pentru sine, şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro.

În urma unui flagrant realizat de procurorii anticorupţie la data de 8 iulie 2015, Cicerone Dincă a fost prins de oamenii legii în timp ce primea de la George Karam suma de 22.000 de euro.

Procurorii au beneficiat, în acest caz, de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.

Inculpatul Cicerone Dincă urmează să fie prezentat, joi, 9 iulie, magistraţilor Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.