MENIU

Politico: Referendumul din România, un atac la drepturile omului și o tactică de diversiune

Publicația Politico.eu găzduiește un articol pe tema referendumului din România, pe care îl consideră atât un atac la adresa drepturilor omului, cât și o tactică a diversiune a guvernului.  

Referendumul din România, scrie influenta publicația europeană Politico.eu, este o periculoasă tactică de diversiune a guvernului.

Pentru început, observă publicația, referendumul ar duce la restrângerea noțiunii de familie și va afecta și alte familii „netradiționale”: părinții care își cresc singuri copiii, cuplurile de același sex, bunicii care își cresc nepoții.

Dar asta nu e tot. Guvernul speră că referendumul se va bucura de sprijinul alegătorilor.

„Susținătorii acestei modificări a Constituției speră să folosească această campanie care divizează, rănește și este anti-familie să distragă atenția publicului de la nemulțumirile privind guvernarea. Poate că nu este vorba aici despre corupție în sensul financiar, dar acțiunile guvernului sunt cu certitudine corupte moral”, scrie Politico.

Acest referendum este un atac la adresa drepturilor omului care are loc între granițele UE. Este parte a mișcării ultra-conservatoare care încearcă să oprească progresul democratic și să divizeze comunitățile, scrie publicația europeană.

Politico mai notează că o parte dintre cetățeni și mai multe ONG-uri se mobilizează deja pentru boicotarea referendumului prin neparticipare la vot, în condițiile în care guvernul a adoptat o decizie neobișnuită și cinică - organizarea referendumului în două zile.  „Asta ar arăta fix ce este acest referendum: un exercițiu nerușinat de oportunism politic”, mai scrie Politico.