MENIU

Politico: Giuliani recunoaşte că a fost plătit pentru scrisoare de un fost şef FBI

Dezvăluire bombă făcută de publicaţia politico.eu. Rudolph Giuliani, avocatul preşedinelului Donald Trump, a recunoscut că a fost plătit petru scrisorea în care critică protocoalele dintre SRI şi Ministerul Public, precum şi "excesele" DNA. Documentul a fost intens promovat şi lăudat de liderii PSD şi ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Ţăriceanu.     

Potrivit politico.eu, Giuliani a fost plătit de o firmă de consultanţă internaţională care aparţine unui fost director FBI, Louis Freeh.

"Mi-au plătit onorariul", a fost comentariul fostului primar al New York-ului, întrebat de politico.eu dacă a primit bani din partea Freeh Group, dar nu a dezvăluit nici suma, nici dacă a fost plătit chiar de grupul respectiv sau acesta a acţionat la solicitarea unui client. 

Freeh Group, condus de fostul director FBI  Louis Freeh, a refuzat numeroasele solicitări politico-eu de a primi mai multe detalii. 

Giuliani a mai spus că scrisoarea pe care a expediat-o preşedintelui Klaus Iohannis se baza pe un raport furnizat chiar de Louis Freeh, pe care "l-a revizuit".

Un cunoscut avocat american a declarat pentru Politico.eu că ”e surprinzător” faptul că Rudolph Giuliani nu a dezvăluit în scrisoarea sa că a trimis-o în numele unui client.

În urmă cu cinci zile, Louis Freeh, fost director FBI între 1993 şi 2001, a acordat un interviu revistei Forbes, în care a declarat că pentru România sunt necesare o serie de măsuri pentru restabilirea statului de drept, că „lupta anticorupţie a condus la erodarea drepturilor civile şi a libertăţii de exprimare” şi că protocoalele semnate între SRI şi instituţiile statului constituie un acord pentru destabilizarea României.

Fostul oficial american enumeră şi cinci măsuri care ar trebui să ajute la dezvăluirea protocoalelor mai sus menţionate.

Interesant este faptul că după ce a renunţat la cariera în FBI, Freeh a devenit un avocat de succes. Trei dintre dosarele sale din ultimii ani au legătură cu România: Benny Steinmetz, miliardarul israelian implicat în dosarul „Ferma Băneasa”, Alexander Adamescu, acuzat de dare de mită şi Puiu Popoviciu, vinovat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Pe Steinmetz, Louis Freeh l-a apărat în 2015 într-un caz de de mituire a guvernului african din Guinea, în privința minei de fier din Simandou. Cel mai probabil, Steinmetz i l-a recomandat pe avocatul american lui Puiu Popoviciu. 

Mai multe articole despre:
null