MENIU

Poliţia ridică documente de la COSR şi de la firma care a furnizat echipamentele pentru Rio

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române ridică vineri, la prânz, mai multe documente de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), precum şi de la firma care a furnizat echipamentele pentru delegaţia românească aflată acum la Olimpiada de la Rio.

Potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV, Poliţia încearcă să afle dacă licitaţia pentru achiziţionarea echipamentelor sportive, intermediată de compania Pax Creative Sports SRL, s-a realizat corect.

Aşadar, urmează a fi ridicate atât documente, cât şi articole sportive de la Pax Creative Sports SRL, care a importat exhipamentele din Serbia, pentru a vedea dacă acestea sunt sau nu contrafăcute.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat și derulat relații contractuale cu autorități contractante din domeniul activităților sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Ancheta vine în contextul în care mai mulţi sportivi și antrenori români din lotul olimpic au pus la dispoziția tolo.ro fotografii care se vede calitatea slabă a echipamentului oficial al delegației. E vorba de tricouri, șepci, încălțăminte sport, genți de voiaj și rucsacuri oficiale Kappa, furnizate de compania amintită mai sus, care s-au deteriorat după doar câteva utilizări.

"Acest Kappa pe care-l purtăm nu pare un echipament original! Se comportă ca un fake, ca unul contrafăcut", au declarat surse a căror identitate a fost protejată.

În afara problemelor semnalate de sportivi, pe echipamente există şi semne mai puțin obișnuite, se mai precizează pe site-ul tolo.ro. Etichetele interioare, cele albe, ale unora dintre tricouri, care sunt cusute și unde se scriu de regulă firma și țara producătoare, sunt parțial tăiate. În loc de numele firmei italiene Kappa, pe etichete apare numele unei alte companii de haine: Sol’s Europe din Franța.