MENIU

Poliția, obligată să-i plătescă ratele unui angajat: Agentul și-a luat apartament cu patru camere, cu etaj şi 115 mp de teren

Poliția, obligată să-i plătească ratele unui angajat

Poliția din Iași trebuie să-i plătească unui om al legii ratele la casă. Bărbatul a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție și a câștigat. Agenții mutați în altă localitate au dreptul la o astfel de compensație, însă el a fost refuzat.

Este vorba despre un agent de la Secția 8 Poliție Rurală Lețcani care lucrează la postul de poliție din Valea Lupului, unde în noiembrie 2020 și-a cumpărat un apartament de 99,9 mp, cu patru camere, cu parter şi etaj, precum şi 115 mp de teren, reprezentând calea de acces spre imobil, cu destinaţia convenţională de grădină, conform presei ieșene.

Aparent, pentru că avea domiciliul în municipiul Iași și lucrează într-o comună, el se încadra la compensarea ratei în cazul unui credit pentru locuință, caz în care poate primit până la 50% din salariul de bază. Poliția Județeană Iași i-a refuzat însă compensaţia pentru că îşi cumpărase atât locuinţă, cât şi teren, de fapt o vilă, iar instituția nu a putut stabili cât din credit a fost destinat cumpărării apartamentului şi cât terenului aferent acestuia.

Pentru că IPJ Iași a refuzat să îi plătească ratele, polițistul a dat în judecată instituția, iar Tribunalul Iași i-a dat câștig de cauză, decizia nefiind însă definitivă.

Mai multe articole despre:
politist rate apartament judecata ipj institutie