MENIU

Poliția, primele SANCȚIUNI, după ce mai mulți elevi au fost transportați... pe mașină de o șoferiță inconștientă - Imagini ȘOCANTE

Elevi luați la ocazie de la școală... pe mașină Foto: Captură TV

În România, elevii merg la școală atârnați de mașini, pentru că alt mijloc de transport nu au. Imagini revoltătoare au fost surprinse în aceste zile în județul Suceava. Patru elevi au fost surprinși agățați de o mașină în drumul de la școală spre casă.  Vineri seară, Inspectoratul Județean de Poliție a anunțat primele sancțiuni în acest caz. Tot vineri seară, Ministerul Educației a anunțat că a lansat în dezbatere un proiect de OUG pentru gratuitate pe toate mijloacele de transport pentru elevi.

 

Patru elevi au fost surprinși agățați de o mașină în drumul de la școală spre casă, relatează Realitatea PLUS. 

S-a întâmplat în comuna Zvorîștea, iar șoferul care i-a luat pe copii la ocazie avea deja mașina plină.

Fotografiile au fost postate pe o rețea de socializare de un alt conducător auto care a surprins întreaga scenă. Martorul spune că șoferul mergea cu peste 60 de kilometri pe oră. Poliția s-a autosesizat după ce a văzut imaginile și îl caută acum pe șoferul care a făcut acest gest incredibil. 

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii s-au sesizat după ce în spațiul public au apărut fotografiile care prezentau o mașină care transporta 4 copii pe părțile laterale exterioare ale caroseriei.

Polițiștii au stabilit că mașina a fost condusă pe raza comunei Zvoriștea de o femeie de 20 de ani din localitate, sora unuia dintre elevii pe care i-a transportat.

„Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți 4 minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare”, a transmis IPJ Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Polițiștii au audiat-o pe femeie, dar și pe părinții copiilor implicați. Aceștia au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament. Șoferița a fost amendată cu 1.160 lei pentru încălcarea legislatiei rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei.

Polițiștii continuă verificările cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății copiilor respectivi.

„Astăzi, în jurul orei 13.00, Zvoriştea (Buda) Domnul șofer a umplut mașina cu copii din fața școlii, inclusiv 4 atârnați de mașină, conducând cu 60 km/ora chiar peste...”, a scris conducătorul auto care a publicat fotografiile pe contul său de Facebook.

Ministerul Educației a anunțat că propune acordarea gratuității pentru elevii din învățământul preuniversitar, cu vârsta de până la 26 de ani, pe toate tipurile de transport pe întreg anul calendaristic, nu numai pe parcursul anului școlar. Gratuitatea vizează toate serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum și transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Măsura anunțată de Ministerul Educației vine după cererile și protestele reprezentanților elevilor care au cerut gratuitate pe mijloacele de transport.

Ministerul Educației, propunere de ultimă oră - GRATUITATE pentru elevi pe toate mijloacele de transport și la muzee, spectacole - DOCUMENT