MENIU

Poliția confirmă că celebrul „Oache” din Pantelimon s-a sinucis prin spânzurare - I-a spart casa și lui Stolojan. Ce a scris în biletul de adio

Cel mai cunoscut spărgător de case din România a fost găsit spânzurat în propria locuință. Marian Georgescu, Oache, asa cum este cunoscut în lumea interlopă, cel care i-a spart casa și politicianului Theodor Stolojan și-a pus capăt zilelor.

Bărbatul care s-a spânzurat în orașul Pantelimon în urmă cu câteva zile este cunoscutul Oache, celebru spărgător, care avea la activ sute de infracțiuni de acest gen. Printre victimele sale s-au numărat și vedete dar și politicieni importanți din România.  

Informația despre unul dintre cei mai cunoscuți infractori ilfoveni a fost confirmată de polițiști. După ce au făcut verificări, anchetatorii au stabilit că cel decedat este Marian Georgescu, în vârstă de 50 de ani.

La începutul săptămânii trecute, un bărbat din orașul Pantelimon a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că fratele său s-a sinucis, fiind găsit spânzurat într-o anexă a locuinței.

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 11:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, într-o anexă a  locuinței de la adresa de domiciliu,  din orașul Pantelimon, un bărbat a fost găsit spânzurat.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, împreună cu medicul legist, pentru efectuarea activităților din competență.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

CUM ACȚIONA OACHE ÎN SPARGERILE DUPĂ CARE NU ERA PRINS DE POLIȚIE

Cunoscut în lumea interlopă drept Oache, Marian Georgescu a locuit aproape toată viața în cartierul Damache, o zonă rău famată din Pantelimon.

Metodele preferate ale lui Oache, în spargerile comise, erau foarte comune, dar eficiente, potrivit anchetelor polițiștilor. Când dădea o spargere, forța geamul termopan sau rupea butucul încuietorii de la ușă.

CEA MAI CELEBRĂ VICTIMĂ A LUI OACHE - Theodor Stolojan

Printre victimele sale s-ar fi numărat și mai multe persoane publice. În acest sens, sursele citate au precizat că numele lui Marian Georgescu a apărut în ancheta care a vizat spargerea locuinței fostului premier Theodor Stolojan, care s-a produs în anul 2013.

Atunci, hoții au furat bani și bijuterii, însă dosarul nu a mai ajuns în instanță. Cei doi au ajuns la o înțelegere, politicianul s-a împăcat cu infractorii în fața unui mediator. Asta după ce ar fi primit, în schimb, aproximativ 10.000 de euro.

DE CE S-A SINUCIS OACHE, CEL MAI MARE SPĂRGĂTOR DIN ILFOV - CE SCRIE ÎN BILETUL DE ADIO

Marian Georgescu - Oache a lasat un mesaj de adio, potrivit anchetatorilor. 

Fratele său a declarat că acesta a ales să-și pună capăt zilelor pentur că familia sa plecase și rămăsese singur, relatează Realitatea PLUS.

Soția lui l-ar fi părăsit și ar fi plecat de acasă împreună cu cei doi copii, un băiat și o fată, pe care îi aveau împreună.  Oache a făcut o depresie puternică.

Marian Georgescu fusese trimis recent în judecată într-un dosar instrumentat de judiciariștii Poliției Sectorului 3, după ce ar fi tăiat două seifuri, din care ar fi furat aproximativ trei kilograme de aur.